Otthon szeretnéd elkészíteni a zuzmóképedet, vagy más zuzmóból készült dekorációt? Semmi gond! Segítünk!

Otthon szeretnéd elkészíteni a zuzmóképedet, vagy más zuzmóból készült dekorációt? Semmi gond! Segítünk!

Nyugodj meg, ha esetleg nincs kesztyűd kéznél(vagy kézen) :), akkor sincs baj, fürdésnél egész biztosan leázik a szín!

Sokan saját maguk szeretnék elkészíteni az izlandi  zuzmóból készült képet és ez érthető is, hiszen nagyon klassz dolog a saját kezünk munkájában gyönyörködni.

Amire érdemes figyelni: hogy 1 négyzetméternyi zuzmóhoz kell 8-10 kiló zuzmó és szükség van 1-1,5 kiló speciális zuzmó ragasztóra(nem ajánlatos más ragasztót használni, mert ez az igazán tartós, mivel pont a zuzmóhoz való ragasztásra fejlesztették ki!), érdemes még gumikesztyűt húzni, mert bizony megfogja a kezünket a zuzmó színe és, ami még kell, az egy nagy adag türelem! :)

A zuzmót meg kell tisztítani, amikor ez megvan akkor ki kell találnunk milyen hosszúra szeretnénk az izlandi zuzmó magasságát,  mennyire lógjon ki a keretből. A mi tapasztalatunk az, hogy a legszebb az 5-6 cm hosszúságú zuzmót használni. Szóval, ha megvan a magasság, akkor érdemes egy vonalzóval, de lehet akár szemmértékkel is, megtartani az egységes magasságot. Ettől még hullámzó lesz és természetes a kész képünk, de mi úgy látjuk, hogy ez fontos tényező. Ezek után a képkeret felületét bekenjük nem túl vastagon, de nem is túl vékonyan ragasztóval. Utána a zuzmó alját is ugyanúgy és felhelyezzük a felületre. Akkor szép, ha nem lehet látni a képkeret alját, ahová ragasztottuk a növényt!  Amikor ez megvan, akkor vízszintes felületen hagyjuk megszáradni, ez általában 24-48 óra. 

Honnan tudjuk, hogy megszáradt a ragasztó?

Onnan, hogy a fehér ragasztó átlátszó lesz a teljes száradás után!

Aztán pedig mehet a falra, a helyére a kész dekor és már csak gyönyörködnünk kell benne!

Ha megjött a kedved a kézműveskedéshez, nálunk tudsz vásárolni izlandi zuzmót többféle színben és természetesen speciális zuzmóragasztó is kapható!

Jó munkát! :)

Nyomtatás