Ha zuzmópanelekből rakjuk össze a falunkat, mire kell figyelni?

Ha zuzmópanelekből rakjuk össze a falunkat, mire kell figyelni?

Az elmúlt időben, és ez nagy öröm a számunkra, sokan vásároltatok tőlünk izlandi zuzmó nyersanyagot, zuzmó ragasztót, hogy saját magatok készítsétek el a zuzmó dekorációtokat.

Viszont, ha megengeditek, akkor adnánk pár tanácsot, hogy hogyan is érdemes elkészíteni a zuzmófalat, mert láttunk egy-két olyan megoldást, ami szép ugyan, de lehetne még szebb!

Amikor nagyobb zuzmófalat, zuzmóképet készítünk, előfordulhat, hogy a mérete miatt nem tudjuk a skandináv zuzmónak való alapot egyben megrendelni és több részletben illesztjük egymáshoz a zuzmópaneleket. Ez egy igazán jó megoldás, viszont arra érdemes figyelni, ha nem akarjuk, hogy mű hatása legyen az egész izlandi zuzmóból készült falunknak, az az, hogy az illesztékek ne látszódjanak! Ezt azzal tudjuk elérni, hogy amikor tesszük fel a zuzmópaneleket, a szélére úgy tegyük fel az izlandi zuzmó alapanyagot, hogy mindkét oldalon minimum 2-2 centimétert túllógjon a zuzmó alapanyagunk a panelről, így igazán egybefüggő zuzmófalat kapunk, amiben sokáig gyönyörködhetünk. Sajnos sok helyen látom azt, hogy egyes cégek úgy készítik el a megrendelőik zuzmófalát, hogy nem szép a végeredmény, pedig egy kis odafigyeléssel és egy icipicit több izlandi zuzmó alapanyaggal szebb látvány tudunk biztosítani.

Ha szeretnél izlandi zuzmó alapanyagot, vagy az a kényelmesebb neked, hogy mi készítsük el a zuzmófaladat, zuzmódekorációdat, zuzmólógódat, akkor keress minket bátran, bármekkora is a felület, mi úgy fogjuk elkészíteni, hogy nem sajnáljuk sem az időt, sem a fáradságot, no meg a zuzmó alapanyagot sem, hogy természetes hatása legyen az izlandi zuzmóból készült dekorációdnak! Te is vidd be a természetet az izlandizuzmofal.hu-val az otthonodba! 

Nyomtatás